Nem hiszi el, ki tűnt fel a semmiből Kubatov Gábor szolnoki látogatásán

Megosztás

Bár az elmúlt években összecsaptak a feje fölött a hullámok, félévente egyszer-egyszer kibújik a rejtekhelyéről a megyeszékhelyen oly jól ismert Farkas Flórián. Most éppen Kubatov Gábor néhány nappal ezelőtti látogatásán a RomNet szúrta ki, hogy a kép szélén bizony ott pózol a Lungo Drom vezetője.

Arról a roma, fideszes politikusról van szó, aki meglehetősen érthető és határozott kritikát kapott Sztojka Attila romaügyi kormánybiztostól a minap: „Soha többet Farkas Flórián” – ez a fotóval illusztrált szöveg jelent meg a Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) közösségi oldalán.

Úgy tűnik, a roma érdekképviselet belső harcai nem szegte a kedvét Farkasnak, aki a Fidesz pártigazgatójával, Kubatov Gáborral fórumozott január 15-én, szerdán. Az FTC-elnök egyik beszélgetésén a Szol24 is jelen volt, elhangzott többek között, hogy személy szerint Kubatov nem tud olyan civil szakmát, ahol annyi pénzt lehetne keresni, mint a labdarúgással. Az Együtt-Egymásért Ifjúsági Klub által szervezett esemény politikamentes volt, a java viszont csak ezután következett.

A pártigazgató a Tisza-parti estéken is tiszteletét tette meghívott vendégként a Galéria étteremben, ami viszont már egy kőkemény politikai rendezvény volt Kállai Máriával, Szalay Ferenccel, Pócs Jánossal az első sorban.

Itt tűnt fel a botrányt botrányra halmozó Farkas Flórián is. Legutóbb júniusban keltett feltűnést, amikor a szolnoki megyeházán tartott romaügyi konferencián kezdte szidni a kormányt.

Még október végén írtunk róla, hogy a családtagjai is zűrös ügyekbe keverednek. Miközben hivatalos személy elleni erőszak miatt 2015-ben a Szolnoki Törvényszék egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte az akkori miniszterelnöki megbízott, egyébként megyei kötődésű Farkas Flórián fiát, úgy tűnik, ez aligha befolyásolja, hogy Fooka művésznév alatt tovább építse mulatós karrierjét

Szalay polgármester úgy fogalmazott, sokat kell küzdeni manapság Európában, hogy a hagyományos értékek és a normalitás megmaradjon. Megköszönte Kubatov és a közönség részvételét, arra azonban sajnos nem tért ki, hogy a Lungo Drom vezetője mit keresett az eseményen.

Kép: RomNet

Kapcsolódó cikkek